A LES ESCOLES MINGUELLA HEM CELEBRAT EL

BICENTENARI DEL NAIXEMENT DE HANS CHRISTIAN ANDERSEN

29 d'abril del 2005

El passat dia 2 d’abril es van complir els dos-cents anys del naixement de Hans Christian Andersen, un gran creador, excel.lent narrador d’històries i el primer escriptor de contes per a infants.

És per aquest motiu que el cicle mitjà ha treballat per conèixer aquest gran personatge i part de la seva obra. Per a fer-ho, s’ha partit de la selecció de quatre contes ben representatius d’entre la seva extensa producció, per tal que cada classe en pogués treballar a fons un d’ells. Aquests contes han estat “El vestit nou de l’emperador”, “La princesa i el pèsol”, “El soldadet de plom” i “L’aneguet lleig”.

A partir d’aquí, cada grup ha fet la lectura atenta d’una traducció del conte ben propera al text original d’Andersen, la qual cosa n’ha complicat la lectura i la comprensió però al mateix temps ha reflexat la riquesa de lèxic que usava Andersen en els seus escrits. Tot seguit s’han format quatre grups de cada classe per tal de dur quatre línies de treball diferents per a cada un dels contes. Un grup realitzaria una recerca d’informació sobre la vida i l’obra de Hans Christian Andersen. Un altre confeccionaria una auca del conte on s’hi veiessin aquells moments més representatius del conte, acompanyats d’un rodolí o d’un breu text explicatiu. Un tercer grup realitzaria un treball d’anàlisi dels personatges del conte, fent-ne una descripció, i d’aquells valors positius i negatius que transmet el conte. I, per últim, un grup escenificaria el conte davant la resta de companys del cicle.

El treball realitzat ha estat motivador i satisfactori, i a donat peu a conèixer un dels grans escriptors de la literatura infantil.

 

FOTOGRAFIES DE L'ESCENIFICACIÓ DELS CONTES