VIATGE DE FI DE CURS
A L'ESTARTIT

FOTOS CEDIDES PER LES ALUMNES DE 4t: MARTA MUÑOZ-RAMOS, CRISTINA LLEAL I ARIADNA MARTÍ

Del 15 al 17 de maig, els alumnes de 4t de Secundària de l'escola vam passar tres dies a L'Estartit, al centre d'educació ambiental Medaqua, per fer recorreguts en bicicleta ( per diversos espais naturals propers a la població), snorkeling a la reserva marina de les illes Medes (explorant la zona per sota l'aigua amb vestit de neoprè, aletes, tub i ulleres) i caiac (seguint un itinerari, en canoes, per mar).

Un cop instal·lats a l'hotel Les Illes, i després d'un dinar de bufet lliure bo i abundant...

... ens vam dividir en dos grups, i cadascun es va disposar a fer una de les tres activitats previstes. L'endemà, al matí i a la tarda, va ser el torn de les altres dues. A la de bicicleta, equipats amb casc i roba esportiva, vam fer un recorregut fins a la zona dels aiguamolls. Vam seguir ruta vorejant el riu Ter i vam arribar al punt on desemboca al mar.

Va ser tota una aventura posar-nos el vestit de neoprè i els escarpins per fer snorkeling. Primer, ens van fer una sessió de diapositives sobre la fauna marina que veuríem. Després ens donaren les aletes, les ulleres i el tub per respirar i, en vaixell, vam desplaçar-nos a les Medes. Un cop allà, l'embarcació no tirà l'àncora sinó que amarrà a les roques, per no fer malbé el fons marí. Havia arribat l'hora de llançar-se a l'aigua, en grups de sis, amb un monitor. Va ser molt divertit i vam poder veure, alguns més que altres, fauna i flora variada: eriçons, estrelles de mar vermelles i verdes, cogombres de mar, salpes, castanyoles, donzelles, sards, i molt molt fitoplacton. Un cop acabada l'activitat, els monitors ens van deixar tirar altre cop a l'aigua i passar-nos-ho bé una estona.

Per fer caiac ens vam haver de posar un llampant salvavides de color carbassa. Ja a la platja, vam fer uns exercicis d'escalfament amb els rems, ens aparellàrem i vam pujar als caiacs per practicar una mica, mentre que els monitors comprovaven si les parelles remàvem de manera compensada, i ens canviaven de barca si ho creien necessari. Després, acompanyats d'una zòdiac i dos monitors, vam començar l'aventura, consistent en una travessia fins a les Medes, i l'anada a una cala on vam fer diversos jocs (curses de relleus en caiac, remar drets…). De tant en tant algun caiac bolcava, voluntàriament gairebé sempre, enmig de les rialles dels altres.

 

L'últim dia, al matí, vam navegar tots junts per les illes Medes i per la zona dels penyassegats de la costa. Ho vam fer amb el vaixell Octopussix, que té uns vidres a terra per on vam poder tornar a veure el fons del mar.

Després de dinar, vam tornar a Badalona tot veient la pel.lícula Matrix.

Ah! i també vam sortir a la nit acompanyats dels profes...però d'aquesta activitat només us podem oferir aquestes dues imatges...