Hola amics i amigues!

El dia 6 de novembre, els nens i nenes de P5 de la classe dels Pops i les Estrelles de Mar, vam anar d'excursió a Collserola. Ens va fer molt bon dia i vam poder observar de ben aprop les plantes i els arbres del bosc. Els plataners, els roures, els pins, les alzines…Tots tenien uns colors de tardor molt bonics. Vam recollir fulles seques de terra i vàrem descobrir que cada arbre té les fulles d'una forma concreta: els plataners tenen les fulles en forma d'estrella, les alzines en forma de ploma, els pins en forma d'agulla i els roures en forma de núvol.

Ens hagués agradat molt poder veure els animals del bosc de Collserola: els porcs senglars, les guineus, els teixons… però ens van explicar que aquests animals sortien de nit.

El que sí que vam poder veure van ser les seves petjades i, per la forma, vam descobrir de quin animal eren.
Quan fèiem silenci i escoltàvem amb atenció podíem sentir el cant del picot verd. És un ocell que viu a Collserola i que pica els troncs dels arbres per trobar cucs per menjar. Molts troncs del bosc tenen uns foradets fets pels picots verds. Si mireu les nostres fotografies podreu veure tot el que vam descobrir aquell dia. Feu un clic AQUÍ