Les Valls del Montcau es troben en mig de l'escenari del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac.
Format per un paisatge espectacular, compost de cingles i monòlits de conglomerat rogenc que contrasten amb el verd de les pinedes i els alzinars, Sant Llorenç del Munt i l'Obac forma part de la Serralada Prelitoral Catalana. S'estén, exactament, entre les comarques del Vallès Occidental i del Bages, amb una extensió prop de catorze mil hectàrees.
Dues carenes principals unides transversalment al coll d'Estenalles, configuren el Parc Natural, que s'allarguen de nord a sud i es desfan a banda i banda en profundes fondalades, colonitzades per la vegetació de la regió i una gran diversitat faunística. Dins d'aquesta bellesa natural podem descobrir turons de roques, coves, avencs, agulles i moltes altres formes naturals que omplen de màgia cada racó. Aquest misteri resta coronat pels dos cims més alts: la Mola (1.104 m) i el Montcau (1.056m).

Precisament aquest va ésser el que els alumnes de 6è. vam ascendir el passat 27 de maig. Va estar una gran aventura. Vàrem caminar, grimpar al final i gaudir de de la pujada i del gran paisatge. A la tarda també vam visitar una cova. En difinitiva, un dia genial en el que vàrem passar-ho la mar de bé.

ÀLBUM D'IMATGES

6è de primària de les Escoles Minguella al Montcau