El dimarts 3 de novembre els alumnes de 6è de Primària de les Escoles Minguella vàrem visitar la zona volcànica de la Garrotxa. En concret el volcà Montsacopa (de mont i copa, degut a la seva forma). És un volcà que es troba a l'interior de la ciutat d'Olot, alineat entre els volcans de la Garrinada i de Montolivet damunt una mateixa fractura.
És l'últim volcà que es va formar a Olot. Va erupcionar fa uns 100.000 anys i el seu cràter arrodonit és producte d'una erupció poc explosiva primer i d'una de més explosiva després. Aquest cràter és únic al Parc Natural al no haver estat deformat per cap colada de lava al final de l'erupció.
Olot és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. Inclou, entre d'altres, els següents llocs d'especial interès natural: La Fageda d'en Jordà, el volcà del Croscat, el volcà de Santa Margarida, el bosc de Tosca, el riu Fluvià, els aiguamolls de la Deu i la Moixina.
Va ésser un dia fantàstic. On vam poder visualitzar i experimentar tot el que havíem estudiat a l'aula. També vam gaudir d'allò més del magnífic entorn, dels seus colors verds i ocres, de les explicacions, dels sons dels arbres, fulles seques, ocells i del divertit joc en la immensa esplanada verda de gespa.

Àlbum d'imatges