ANY GAUDÍ A LES ESCOLES MINGUELLA ..................................Imatges del TALLERS

Hem gaudit Gaudí

Si el curs passat els alumnes de Parvulari, Primària i 1r cicle de Secundària van commemorar l'Any Internacional Gaudí, ara ha estat el torn dels més grans, els nois i noies de 3r i 4t de Secundària. Efectivament, els dies 9 i 10 de desembre han treballat monogràficament sobre el genial arquitecte, en una experiència molt satisfactòria per a tots. El dilluns van dedicar bona part del matí a veure un vídeo que va emetre fa uns mesos TV3 amb motiu de la celebració de l'esmentat any Gaudí, i a treballar un dossier que els vam facilitar sobre la seva vida i la seva obra, que explicava els tipus d'estructures i materials que més va utilitzar, i que donava alguna de les claus per a comprendre millor la seva originalíssima producció (la fascinació que sentia per Orient i el món àrab, pel món clàssic, per l'art gòtic, per les formes de la natura…).

El dimarts al matí vam anar a Barcelona, i vam visitar la casa Batlló, que vam trobar preciosa: la façana, el vestíbul i l'escala que porta al pis principal, la llar de foc-festejador, la gran sala que dóna al Passeig de Gràcia, el celobert, el pati de darrere… Llàstima que el mal temps va impedir que gaudíssim de la façana de la Pedrera, que vam haver de veure de pressa i corrents perquè en aquells moments gairebé diluviava.

I, per acabar, la tarda dels dos dies la vam dedicar a tres tallers: pintura, recreació del famós banc del Park Güell a les parets de l'entrada de l'edifici del carrer Prim, i treballs diversos amb trencadís a partir de trossos de rajoles de tots els colors, alguns dels quals exposarem a la jornada de portes obertes.

Núria Casals, Professora de Socials a l'escola