2002
17 i 18 d'Octubre

Montserrat a Peu. Què és?


Els alumnes més grans pugen A PEU A MONTSERRAT des de l’Escola. És una activitat molt educativa. Abans han de preparar-se psicològicament i física per a un repte molt dur: se’ls explica al detall el recorregut, les dificultats, el material que han de dur, l’actitud necessària per afrontar-ho, etc. Volem que visquin l’activitat des de dies abans i sàpiguen exactament a què s’enfrontaran.

Sortim la tarda d’un dijous per arribar al Monestir l’endemà al matí. Duem cotxes de suport, que trobem en els controls prèviament establerts. Això dóna al grup la tranquil.litat de poder resoldre qualsevol problema que es presenti, alhora que ens traslladen tot allò que no cal carregar a les motxilles: menjar, roba d’abric, farmaciola...

Els alumnes responen molt bé. El cansament no els fa perdre l’humor: canten i parlen tota la nit i mantenen un ritme fort durant tot el trajecte. La lluna ens acompanya, triem el dijous més proper a lluna plena, i ens il.lumina per les rieres de Gaià i Sant Jaume, prop d’Olesa, potser un dels moments més bonics de la caminada.

Companys i professors esperen a Montserrat l’arribada del grup: és un moment molt emotiu!. A la una del migdia assistim a la Salve i al Virolai i, després de dinar tornem, ara en autocar!, a Badalona.

Lluitar contra el propi cansament, compartir l’emoció, anar al ritme del grup, ajudar i animar l’altre, etc, té una gran càrrega educativa. I a més, sempre recordaran: “ Vam anar a peu des de l’Escola fins al Monestir de Montserrat!


[cap a dalt]