EXCURSIÓ A NÚRIA

10 d'octubre 2003

3r de Secundària

Els alumnes de 3r de Secundària vam pujar des de Queralbs (1236 m) a Núria (1967m). Són uns 8 km d’ascens. El camí va paral·lel al cremallera i al riu Núria. Va fer un dia molt bo per caminar. Havíem sortit de Badalona a les 7 del matí i començàrem a caminar a un quart d’onze des del pàrquing que hi ha abans del poble. Un cop arribats a la plaça de Queralbs, un rètol ens indica el camí fins a Núria: no hi ha pèrdua! Després d’una hora de caminar, vàrem aturar-nos a descansar al costat d’una balma. Llavors, el camí baixa cap al riu i el passem per un pont.

Un cop a l’altre costat, ve una forta pujada fins arribar als 1700 m d’altitud. Vàrem tornar a descansar, quan dúiem dues hores de camí, al costat d’un impressionant salt d’aigua:

I, finalment, després d’una tercera hora de caminar, arribàrem a Núria:

Un cop dinats i visitat el santuari i l’entorn, baixàrem en cremallera fins a Ribes de Fresser i, cap a Badalona en autocar. És una excursió molt bonica per moltes raons: el paisatge del camí, amb el riu que ens acompanya tota l’estona, el xiulet del cremallera lluny o a prop, el santuari, les muntanyes que l’envolten –una olla de muntanyes, entre les quals el Puigmal amb 2913m-...És més que recomanable!!!

Voleu veure més fotografies? doncs aquí les teniu: