APLEC DE SARDANES A LA PLAÇA DE LA CATEDRAL DE BARCELONA

Alumnes de 1r i 2n d'ESO

Text: Anna Rocasalva - 1r d'ESO

"Divendres 16 de maig els del crèdit anirem a l'aplec de sardanes de la plaça de la catedral!"Quan aquestes paraules sortiren per boca de la senyoreta Montserrat Sacasas no cabia en mi tota la felicitat que sentia i les meves amigues i jovam aplaudir embojides per l'alegria.

Quan va arribar el gran dia tots i totes vàrem ballar, cantar i riure.La plaça es va convertir en un esclat de colors i llum i la cobla (Marinada) tocava sense parar.
D'entre tots els nois i noies que hi participaven destacaven els mocadors verds de les Festes de Maig de Badalona, es de suposar que aquestes persones erem nosaltres!
Abans de tastar els deliciosos entrepans que havien elaborat les nostres mares van aparèixer a les escales de l aCatedral personatges importants com la Carme Laura Gil …
Ah… les sardanes!!Delicioses notes musicals escrites cuidadosament de manera que se combinen els joiosos passos amb la melodia sempre present. Disfruto cantant els poderosos himnes que grans poetes i grans musics van escriure i somric felic de poder haver anat a aquella gran trobada de joves catalans i catalanes que estimen d'una manera especial la seva terra i ho demostren: ballant sardanes!!

Va ser un dia fantàstic: la cobla tocava, els nens ballaven, els turistes feien fotos, però, sobretot, els nostres cors s'omplien de joia en veure que hi ha coses a la vida que són tant simples com ballar i riure i a la nostra ment quedarà per sempre gravat aquell so rítmic de la sardana: tots som pops!, tots som pops!