L'ESCRIPTORA ANNA TORTAJADA ENS VA VISITAR:

biografia de l'autora
la seva OBRA
entrevista amb l'escriptora (diario Directo)

Articles d'interès:. -El País

-El mundo

-Canal Solidario

imatges de la trobada

 

El dia 12 de desembre els alumnes de 4t de secundària van poder gaudir a l'escola de la presència de l'escriptora Anna Tortajada, autora de "Nahid, la meva germana afganesa", llibre que els alumnes més grans de l'escola han llegit durant el darrer trimestre.

De ben segur que l'autora us és coneguda, especialment pel diari d'un viatge a l'Afganistan i al Pakistan, "El crit silenciat", que publicà per donar a conéixer la situació real de la població afganesa. El propòsit de l'autora era posar de manifest les dificultats a les que diàriament s'ha d'afrontar aquesta gent i la seva lluita per contrarestar les normes imposades pel règim talibà.

La xerrada de l'autora fou molt interessant perquè a més de parlar de la seva pròpia experiència viscuda a l'Afganistan, explicà als alumnes quin fou el seu objectiu a l'hora d'escriure "Nahid, la meva germana afganesa" i també com va dur a terme la caracterització dels personatges fent esment del pla de treball diari que l'escriptora segueix quan elabora una novel.la.

Al final de la xerrada els alumnes van tenir la possibilitat de formular preguntes a l'autora i també que aquesta els dediqués el llibre.

No voldríem acomiadar-nos sense anunciar-vos els darrer treball d'Anna Tortajada "Filles de la sorra" dedicat a la dona sahariana.

Marta Compte, mestre de l'escola