ePals Project amb els alumnes de 4t ESO de les Escoles Minguella

-Crèdit Variable de Reforç English in motion 2007-2008-

 

Des de ja fa uns quants anys, a les Escoles Minguella portem a terme aquest projecte de correspondència amb alumnes d'un país de llengua anglesa. Aquest any ens hem escrit mitjançant el correu electrònic amb alumnes d'una escola de Grandview (Texas,USA).

Calia trobar un grup de característiques semblants a les nostres: nombre d'alumnes per classe, edats similars, interessos comuns, interès en aprendre i practicar una segona llengua i ganes de conèixer una cultura diferent. I els vam trobar en la web d'ePals: http://www.epals.com.

Tant ells com nosaltres ens comunicàvem en anglès i en castellà i així els dos grups podíem practicar tant la producció escrita com la comprensió lectora d'una llengua estrangera. Els temes dels mails estaven estipulats prèviament pels professors (coordinadors, supervisors i distribuïdors de la correspondència) i, a part d'escriure del que ells volguessin, havien de centrar els seus correus en els següents temes:

1r mail: Introducció i presentació. (informació personal, aficions, l'escola, preferències musicals, esportives, televisives, etc.)

2n mail: La meva ciutat, el meu país. (tradicions, gastronomia, clima, llocs d'interès, monuments, les lleis, personatges famosos, etc.)

3r mail: Amics i família. (descripcions generals, temps lliure, caps de setmana, etc.)

4t mail: El futur (acadèmic, laboral i personal); què conec i què he après de la cultura i societat dels meus amics per mail (e-pals). Comiat.

5è mail: Ens enviem fotos, correus personals, myspaces, fotologs i tot el necessari per a poder continuar la comunicació pel nostre compte.

A més, els nostres epals nord-americans ens van fer arribar -per correu ordinari- un gran paquet que contenia material personal: monedes, postals, caramels, algun dvd, fotografies, revistes, etc. Ens va fer molta il.lusió!

Clicant aquí podreu veure el PhotoShow que ens van enviar, on hi apareixen els alumnes nord-americans amb qui ens hem comunicat al llarg d'aquest primer trimestre. I si voleu veure les nostres fotos, cliqueu aquí.

Els objectius d'aquest projecte són, a grans trets, fomentar i millorar l'ús de la llengua anglesa des del seu vessant més comunicatiu (escriptura - tots els mails que s'envien són posteriorment impresos i corregits- i lectura dels mails rebuts), aprendre i conèixer una cultura diferent a la nostra i utilitzar amb fluïdesa programes com el Word i eines telemàtiques com el correu electrònic i Internet.

Departament d'anglès de les Escoles Minguella